هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

آموزش کانفیگ mysql

آموزش کانفیگ mysql قبل ازینکه شما را به دوره آموزش mysql/mariadb دعوت کنم ، در خصوص خود این دو سیستم توضیحاتی خواهم داد تا بهتر و دقیقتر متوجه شوید که...

ثبت نام در دوره

2,800,000 تومان

نوع دوره:
غیرحضوری - دانلودی
زمان دوره:
7 ساعت و 19 دقیقه
تعداد جلسات:
25 جلسه ویدئویی
روش پشتیبانی:
ارسال تیکت - نظرات
سطح برگزاری دوره:
حرفه ای
بستر برگزاری دوره:
اسپات پلیر
11
نفر مهارت جو
0
امتیاز
درصد پیشرفت دوره: %100
اسفندیار سلیمانی
توضیحات
آموزش کانفیگ mysql

قبل ازینکه شما را به دوره آموزش mysql/mariadb دعوت کنم ، در خصوص خود این دو سیستم توضیحاتی خواهم داد تا بهتر و دقیقتر متوجه شوید که در این دوره چه خواهید دید.

اندک اطلاعاتی درخصوص کانفیگ mysql

در مباحث مربوط به هاستینگ و سرورهای میزبانی وب همیشه سرویسی دیده ایم و شنیده ایم با نام mysql یا mariadb که این سیستم ها بعنوان پایگاه داده سرور میزبانی وب ما استفاده میشوند.

در واقع دیتابیس یا پایگاه داده جایی هست که داده های ما در داخل آن ذخیره میشود. با فایل منیجر اشتباه نگیرید. منظور ما پایگاه داده ماست که در واقع اطلاعات داینامیک را از آن دریافت و توسط فایل موجود فراخوانی و به کاربر نمایش داده میشود.

مای اسکیوال یک سیستم مدیریت پایگاه داده است که امکان ذخیره سازی ، جستجو کردن ، مرتب کردن و بازیابی دیتا را در اختیار ما قرار میدهد. MYSQL جزو رایج ترین پایگاه داده های متن باز یا همان اوپن سورس محسوب میشود.

البته فراموش نکنیم که نسخه های قدیمی mysql با نسخه های جدید اصلا قابل قیاس نبوده و نخواهند بود . چون در گذشته برای کانفیگ یک دیتابیس سرور شما مجبور بودید 100% از فرامین یونیکسی برای مدیریت تمام سرویسها استفاده کنید. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی ، مای اسکیوال هم خودش را با دنیا وفق داده و بروزتر شده است و حتی رنگ و لعاب جذابی به خود گرفته است که باعث بهتر دیده شدن آن شده است.

و حال اندک اطلاعات دیگر در مورد کانفیگ mariadb بخوانید :

ماریا دیتابیس یا به زبان خودمان ماریا دی بی یک نسخه ای از mysql هست که توسط تیم مای اسکیوال هم توسعه داده شد و قرار است تا همیه تحت لایسنس GNU GPL اوپن سورس باقی بماند.

لازم به ذکر است Mariadb سریع و مقیاس پذیر تر و قوی تر از mysql است و در مقایسه با خود Mysql ، موتورهای ذخیره سازی یا انجین استوریج های زیادی را پشتیبانی میکند.

نقش mariadb در میزبانی وب و سرورهای سی پنل و دایرکت ادمین :

باتوجه به اینکه هر سروری نیاز به یک دیتابیس سرور دارد ، بصورت پیشفرض بر روی سرورهای سی پنل و دایرکت ادمین ، نسخه جدید mysql که توسط این کنترل پنل ها ساپورت میشود ، نصب میگردد.

اما ممکن است ما با نیاز به ارتقای Mysql و یا mariadb خود داشته باشیم و یا اینکه بخواهیم از mysql به Mariadb مهاجرت کنیم که شرایط خاص خود را دارد و ما بایستی ان شرایط را در ابتدای کار خود رعایت کنیم تا با مشکل مواجه نشویم.

در بین تمام کانفیگ های موردنیاز هر سرور میزبانی وب ، دیتابیس سرور اهمیت بالایی دارد و مقادیری که به پارامتر های مورد نیاز خواهیم داد بسیار حیاتی هستند و بایستی حتما انها رعایت شوند. در غیر اینصورت یا یوزرهای ما به مشکل میخورند یا خود دیتابیس سرور کرش کرده و باعث overload سرور شده و در نتیجه داون خواهد شد که نتیجه خوشایندی نخواهد داشت.

بنابر این به نظرم کانفیگ مای اسکیوال در سرورهای میزبانی وب به قدری بالاست که اگر با مشکل خاصی مواجه گردد ، استرس ، زمان رفع مشکل و هزینه اش برای شما مشکلات دیگری هم بوجود خواهد آورد و چه بسا که مشتری شما نیز از شما رنجیده خاطر خواهد شد.

خب ؛ در این دوره ای که در حال مشاهده اش هستید ؛ یک سرور که بر روی آن سی پنل با لایسنس اشتراکی نصب شده ، قرار بر این است که ماریادیتابیس سرور ی پنل را بصورت کامل از سمت محیط گرافیکی و محیط کامندی توضیح دهیم و تمام پارامترهای مورد نیاز را به شما آموزش دهیم تا زین پس با علم کامل نسبت به تغییرات در پایگاه داده ، اقدام کرده و دیتابیس سرور را کانفیگ نمایید.

البته لازم به ذکر است که در آموزش زیر و بم همه پارامترها به شما توضیح داده میشود و صرفا مقدار دهی انجحام نمیشود و در جلسه نهایی این دوره نیز یکبار از صفرتا صد بصورت خلاصه شده به شما آموزش تکرار خواهد شد که دقیقا متوجه قضایای انجام شده در آموزش شوید.

آموزش کانفیگ Mysql-Mariadb در سی پنل

کانفیگ Mysql بصورت صفر تا صد با بررسی های ویژه در سمت میزبانی وب

1- تاریخچه MySQL و MariaDB رایگان

12 دقیقه و 56 ثانیه

تاریخچه پایگاده داده Mysql:

تایخچه این پایگاده داده برمیگردد به زمانی که مایکل وایدنیوس ودیوید آکسمارک دو دانشجوی سوئدی شروع به توسعه یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه ای کرد که در ابتدا mysql نامیده شد که مخفف
My Structured Query Language" بود.

اولین نسخه از مای اسکیوال در سال 1995 منتشر شد که شدیدا مورد استقبال قرار گرفت که دلیلش ترکیبی از کارایی و امنیت و قیمت مقرون بصرفه بود که در سال 2008 شرکت MySQL AB توسط Sun Microsystems
خریداری شد و دوسال بعد در 2010 توسط اوراکل کل سهام این شرکت نیز خریداری شد.

حالا اوراکل همچنان mysql را توسعه میدهد و پشتیبانی میکند. لازم به ذکر است mysql در حال حاضر یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت پایگاه داده در کل دنیا است.

پس در نتیجه در یک جمع بندی کوتاه :

سال 1979 : مایکل وایدنیوس توسعه mysql را شروع کرد.
سال 1995 نسخه اولیه mysql منتشر شد که از ان به خوبی استقبال شد.
سال 1998 شرکت مستقل mysql ab توسط میکروسیستمز خریداری شد.
سال 2008 توسط شرکت Oracle این مجموعه نیز خریداری شد.
۲۰۱۰: نسخه ۵٫۰ MySQL منتشر شد.
۲۰۱۱: نسخه ۵٫۱ MySQL منتشر شد.
۲۰۱۳: نسخه ۵٫۵ MySQL منتشر شد.
۲۰۱۵: نسخه ۵٫۷ MySQL منتشر شد.
۲۰۱۸: نسخه ۸٫۰ MySQL منتشر شد.

MySQL در طی سال‌ها به طور قابل توجهی تکامل پیدا کرده است. نسخه های جدیدتر mysql ویژگی های جالب و جدیدتری دارند که برای خیلی از کاربران کار را راحت کرده است.


تاریخچه mariadb :

تاریخچه ماریا دیتابیس هم برمیگردد به زمانی که اقای وایدنیوس با مدیران اوراکل به اختلاف نظر برخورد کرد و در نتیجه در سال 2009 نسخه اولیه این پایگاه داده که کاملا سازگار با mysql یعنی همان چیزی که خودش ساخته بود را منتشر کرد.
پس درنتیجه ماریا مشتق شده یا همان جدا شده از مای اسکیوال است که بر اساس موتور ذخیره سازی innodb mysql کار میکند.

البته ماریا دیتابیس دارای کلی ویژگی های جدید تر است که برای میزبانی وب اشتراکی به دلیل اپشن هایی که ارائه میکند توصیه میشود.

اما به طور کلی تاریخچه ماریادیتابیس به این شرح است.

۲۰۰۹: شرکت MariaDB Corporation تاسیس و نسخه اولیه MariaDB منتشر می‌شود.
۲۰۱۱: MariaDB نسخه ۵ را منتشر می‌کند که از موتور ذخیره‌سازی MariaDB Storage Engine استفاده میکند.
۲۰۱2: MariaDB 10.0 منتشر می‌شود و از ویژگی‌های جدیدی مانند پشتیبانی از JSON و تکثیر داده‌های موازی پشتیبانی می‌کند.
۲۰۱۸: MariaDB 10.3 منتشر می‌شود و از ویژگی‌های جدیدی مانند پشتیبانی از موتور ذخیره‌سازی MyRocks و قابلیت‌های جدید امنیتی پشتیبانی می‌کند
که البته این نسخه 10.3 ورژن الفاش از سال 2017 منتشر شده بود اما نسخه استیبلش از سال 2018 منتشر شد.
2020 : اولین نسخه استیبل از نسخه 10.5 منتشر شد که برخی امکانات نسبت به 10.3 تجهیز شده بود.
سال 2021 : اولین نسخه استیبل نسخه 10.6 منتشر شد که در لیست اپگرید سی پنل هم بود که البته در حال حاضر که در سال 2024 هستیم ورژین 10.6 بر روی اکثر سرورهای میزبانی وب دیده میشود که اپشن های فوق العاده ای دارد.
اکنون : در اولین ماه سال 2024 هستیم و نسخه آلفا از نسخه 11.4 را در لیست ریلیز های ماریا میبینیم که برخی امکانات ان بهبود و برخی نیز اضافه شده اند که باید ببینیم چه نسخه استیبلی در whm قرار داده خواهد شد.

 

2- تفاوت MariaDB با MySQL رایگان

9 دقیقه و 44 ثانیه

تفاوت mysql با mariadb :

MySQL و MariaDB دو پایگاه داده متن‌باز هستند که از محبوب‌ترین پایگاه‌های داده در جهان هستند.
هر دو پایگاه داده ویژگی‌های مشابهی دارند، اما تفاوت‌های کلیدی نیز وجود دارد که باید هنگام انتخاب پایگاه داده مناسب برای پروژه خود در نظر بگیرید.
بصورت مثال شما باید در نظر داشته باشید که برای میزبانی وب اشتراکی این پایگاه داده را نیاز دارید یا برای میزبانی یک سایت خاص ؟
میخواهید روی کنترل پنل نصب کنید یا بدون کنترل پنل ؟ ویژگی خاصی میخواهید که بر روی سرورتان نصب کنید یا خیر ؟ نسخه خاصی میخواهید یا خیر؟
تمام این موارد دلایلی هستند که به ما کمک خواهند کرد تا بهترین نسخه را بر طبق نیاز خود روی سرورمان نصب و تنظیم کنیم و از امکانات آن لذت ببریم.


اما یکسری دلایل دیگری نیز وجود دارد که بهتر است آن ها را بدانید :

سازندگان :
مای اسکیوال : بعد ازینکه توسط سازندگان اصلی منتشر شد توسط رکت اوراکل خریداری شد و توسعه mysql زیرنظر شرکت بزرگ اوراکل است.
ماریا دی بی : بعد از دعوای شدید بین اوراکل و وایدنیوس از انها جدا شد و شرکت ماریادی بی را ایجاد و نسخه های mariadb هم توسط شرکت خود mariad ارائه شده و توسعه داده میشود.

مجوز :
MySQL : تحت مجوز GPL v2.0 منتشر می‌شود که یعنی رایگان توسعه داده شده و شما به رایگان میتوانید استفاده کنید.
MariaDB :تحت مجوز GPL v2.0 و تجاری منتشر می‌شود که یعنی هم رایگان است و هم میتوانید انرا خریداری نمایید.

عملکرد :
بخواهیم از لحاظ عملکرد این دو پایگاه داده را بررسی کنیم ، بهتر است به این شکل گفته شود که mariadb سریع تر و از نظر عملکرد بهتر از mysql عمل میکند که دلایل خاص خود را دارد. مانند استفاده از پردازش چند رشته ای کوئری هاست.
البته زمانی میتوان این دو را باهم مقایسه کرد که بخواهیم هردو نرم افزار را در شرایط یکسان برای کاربردهای سنگین در نظر بگیریم. در غیراینصورت در حالت عادی تفاوت خاصی ، شما را شگفت زده نخواهد کرد.


پشتیبانی :
MySQL : شرکت اوراکل مسئولیت پشتیبانی برای مای اسکیوال را دارد و معمولا این پشتیبانی تجاری است . پشتیبانی تجاری اوراکل نیز با پشتیبانی فنی ، تماس تلفنی ، صدور گواهینامه فنی و مشاوره بیان میشود.
MariaDB : ماریادی بی پشتیبانی رایگان و اپن سورسی ارائه میکند که توسط توسعه دهندگان کل دنیا توسعه داده شده و امکاناتی را بر روی ان اضافه میکنند و ما نیز بعنوان مصرف کننده از انها تشکر میکنیم.
بهترین قابلیت برای ما ایرانی ها که میخواهیم بابت پشتیبانی هزینه ای پرداخت نکنیم استفاده از ماریا دی بی است.


ویژگی‌ها :
MySQL : اکثر ویژگی های mysql با mariadb یکی هستند و تفاوت های انچنان عظیمی ندارند.
MariaDB : در ماریا دی بی برخی ویژگی هایی وجود دارند که در mysql وجود ندارد. مانند پشتیبانی از زبان PL/SQL ، Json ، B-tree tables ، change tracking که در نسخه های جدید mysql هم بنده مشاهده نکردم.

شباهت ها :
هر دو پایگاه داده رابطه ای هستند و از مدل داد های رابطه ای استفاده میکنند.
هر دو پایگاه داده از sql و یا کوئری های ساختار یافته پشتیبانی میکنند.
هر دو پایگاه داده از برخی امکانات اولیه مانند ستون ، جدول ، ردیف و ... استفاده میکنند.

3- توضیحاتی اضافه تر در خصوص mysql-mariadb رایگان

7 دقیقه و 16 ثانیه

تفاوت mysql با mariadb :

MySQL و MariaDB دو پایگاه داده متن‌باز هستند که از محبوب‌ترین پایگاه‌های داده در جهان هستند.
هر دو پایگاه داده ویژگی‌های مشابهی دارند، اما تفاوت‌های کلیدی نیز وجود دارد که باید هنگام انتخاب پایگاه داده مناسب برای پروژه خود در نظر بگیرید.
بصورت مثال شما باید در نظر داشته باشید که برای میزبانی وب اشتراکی این پایگاه داده را نیاز دارید یا برای میزبانی یک سایت خاص ؟
میخواهید روی کنترل پنل نصب کنید یا بدون کنترل پنل ؟ ویژگی خاصی میخواهید که بر روی سرورتان نصب کنید یا خیر ؟ نسخه خاصی میخواهید یا خیر؟
تمام این موارد دلایلی هستند که به ما کمک خواهند کرد تا بهترین نسخه را بر طبق نیاز خود روی سرورمان نصب و تنظیم کنیم و از امکانات آن لذت ببریم.


اما یکسری دلایل دیگری نیز وجود دارد که بهتر است آن ها را بدانید :

سازندگان :
مای اسکیوال : بعد ازینکه توسط سازندگان اصلی منتشر شد توسط رکت اوراکل خریداری شد و توسعه mysql زیرنظر شرکت بزرگ اوراکل است.
ماریا دی بی : بعد از دعوای شدید بین اوراکل و وایدنیوس از انها جدا شد و شرکت ماریادی بی را ایجاد و نسخه های mariadb هم توسط شرکت خود mariad ارائه شده و توسعه داده میشود.

مجوز :
MySQL : تحت مجوز GPL v2.0 منتشر می‌شود که یعنی رایگان توسعه داده شده و شما به رایگان میتوانید استفاده کنید.
MariaDB :تحت مجوز GPL v2.0 و تجاری منتشر می‌شود که یعنی هم رایگان است و هم میتوانید انرا خریداری نمایید.

عملکرد :
بخواهیم از لحاظ عملکرد این دو پایگاه داده را بررسی کنیم ، بهتر است به این شکل گفته شود که mariadb سریع تر و از نظر عملکرد بهتر از mysql عمل میکند که دلایل خاص خود را دارد. مانند استفاده از پردازش چند رشته ای کوئری هاست.
البته زمانی میتوان این دو را باهم مقایسه کرد که بخواهیم هردو نرم افزار را در شرایط یکسان برای کاربردهای سنگین در نظر بگیریم. در غیراینصورت در حالت عادی تفاوت خاصی ، شما را شگفت زده نخواهد کرد.


پشتیبانی :
MySQL : شرکت اوراکل مسئولیت پشتیبانی برای مای اسکیوال را دارد و معمولا این پشتیبانی تجاری است . پشتیبانی تجاری اوراکل نیز با پشتیبانی فنی ، تماس تلفنی ، صدور گواهینامه فنی و مشاوره بیان میشود.
MariaDB : ماریادی بی پشتیبانی رایگان و اپن سورسی ارائه میکند که توسط توسعه دهندگان کل دنیا توسعه داده شده و امکاناتی را بر روی ان اضافه میکنند و ما نیز بعنوان مصرف کننده از انها تشکر میکنیم.
بهترین قابلیت برای ما ایرانی ها که میخواهیم بابت پشتیبانی هزینه ای پرداخت نکنیم استفاده از ماریا دی بی است.


ویژگی‌ها :
MySQL : اکثر ویژگی های mysql با mariadb یکی هستند و تفاوت های انچنان عظیمی ندارند.
MariaDB : در ماریا دی بی برخی ویژگی هایی وجود دارند که در mysql وجود ندارد. مانند پشتیبانی از زبان PL/SQL ، Json ، B-tree tables ، change tracking که در نسخه های جدید mysql هم بنده مشاهده نکردم.

شباهت ها :
هر دو پایگاه داده رابطه ای هستند و از مدل داد های رابطه ای استفاده میکنند.
هر دو پایگاه داده از sql و یا کوئری های ساختار یافته پشتیبانی میکنند.
هر دو پایگاه داده از برخی امکانات اولیه مانند ستون ، جدول ، ردیف و ... استفاده میکنند.

4- phpMyadmin و امکانات آن

32 دقیقه و 04 ثانیه

5- مراحل نصب و ارتقا به روش اصولی

18 دقیقه و 44 ثانیه

6- کاربرد Database Map Tool

14 دقیقه و 26 ثانیه

7- کاربرد و نحوه استفاده از MySQL® Profiles

21 دقیقه و 15 ثانیه

8- تغییر پسورد روت Mysql + نکته فنی رایگان

8 دقیقه و 28 ثانیه

9-کاربرد و نحوه استفاده از Repair و Manage Database

12 دقیقه و 2 ثانیه

10- افزایش امنیت MariaDB یا MySQL به روش اصولی

15 دقیقه و 44 ثانیه

11- توضیحاتی در خصوصMySQL® Processes

8 دقیقه و 5 ثانیه

12- تفاوت دو موتور ذخیره ساز Innodb و MyIsam رایگان

20 دقیقه و 51 ثانیه

13- آشنایی با پنل CONFIGURATION SETTINGS در سی پنل

4 دقیقه و 17 ثانیه

14- بهینه سازی دیتابیس ؟ یعنی چی؟ رایگان

4 دقیقه و 53 ثانیه

15- شروع کانفیگ mysql

34 دقیقه و 7 ثانیه

16- کانفیگ mysql - قسمت دو

18 دقیقه و 53 ثانیه

17- کانفیگ Mysql - قسمت سه

29 دقیقه و 52 ثانیه

18- کانفیگ Mysql - قسمت چهار

27 دقیقه و 17 ثانیه

19- کانفیگ Mysql از طریق command line

23 دقیقه و 13 ثانیه

20 - روشن کردن mysql در صورت down بودن

13 دقیقه و 20 ثانیه

21- نحوه فعال کردن ریکاوری لول ها در innodb

در انتظار یک پروژه مشکل دار جهت ضبط عملی

22- آشنایی با خط فرمان Mariadb

21 دقیقه و 37 ثانیه

23- جمع بندی تمام مباحث بالا در یک جلسه کاملا فشرده

59 دقیقه و 17 ثانیه

24 - بکاپ گرفتن در مواقع ضروری از دیتابیس سرورو اطلاعات آن

17 دقیقه و6 ثانیه

25 - تغییر موتور ذخیره سازی رایگان

3 دقیقه و 36 ثانیه

26 - جلسه تکمیلی ، اپدیت در 18 اردیبهشت 1403

حتما دانشجویان ودره مشاهده کنند.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آموزش کانفیگ mysql”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست ثبت نام در دوره ها

فرم را تکمیل کنید تا با شما تماس بگیریم.